klimat punkt nu

202014
 
125,00 kr
Kategori Musikaler, Barn och diskantkör
Sättning Barnkör

Övrig information

klimat punkt nu är en musikal om fred, miljö och rättvisa. En grupp barn är på utflykt vid en sjö. Barnen gillar varandra, ändå dyker det upp problem som har att göra med hur vi behandlar människor, djur och miljö.

Musikalen som tar ungefär 30 minuter att framföra har fem delar. Den kan framföras i sin helhet, men det går också att använda sångerna, som har varierande musikstil, var för sig. Varje del innehåller ett antal repliker och en sång.
Barnkonventionen, lagen om mänskliga rättigheter för barn, spelar också en viktig roll i musikalen. Den passar t ex bra på FN-dagen.

klimat punkt nu har repliker för tjugo barn. Fem barn har lite fler repliker än de andra. Alfa är först och idérik, Beta är nyfiken och frågvis, Gamma är konfliktlösaren, Delta är lite kantig och Lilla E är mycket i sin egen värld där gåtor är det roligaste som finns. Det går att dela på barnens repliker om det behövs roller till fler, är antalet medverkande färre får varje barn enkelt fler repliker. Medverkande är också Exet, ett före detta barn, alltså en vuxen.