Psalmbok för årstiderna

202144
 
90,00 kr
Kategori Psalmer
Kompositör Snickars Britta
Textförfattare Murray Bertil
Redaktör Peter van Tour
Kalendarium årets gång, hösten, Tacksägelsedagen

Övrig information

Sommar och vinter, höst och vår. Årstiderna är ett tecken på Skaparens fantasi, lekfullhet och vishet. Vila och växt, vissnande och knoppning. Färgsprakande blomsterprakt och mörka månskensnätter. Visst berättar skapelsen om Gud.
Skönhet hänger samman med sanning och godhet, det är en gammal insikt. Vi kan uppleva förundran, glädje och tacksamhet över den värld vi får leva i. Samtidigt vet vi hur skört mycket i skapelsen är. Att få vända vår erfarenhet till bön och lovsång är en del i vårt sätt att fira gudstjänst. När församlingen i mässan bär fram bröd och vin eller i lovsång och förbön lyfter upp världen, då får det goda växa, då förvandlas tillvaron.

I texterna av Bertil Murray, präst och poet, skimrar förundran över det sköna ofta igenom. Samtidigt anas skörheten genom isar som smälter och floder som torkar ut. Musiken av Britta Snickars, kyrkomusiker och tonsättare, lyfter orden och ger varje psalm dess alldeles unika karaktär.

De tio årstidspsalmerna är avsedda för församlingssång. Ackompanjemangsnoter med ackordanalys finns i häftet. Genom wessmansdirekt.se beställs underlag för att skriva ut text- och notblad till församlingen. Åtta av psalmerna ges också ut separat i välklingande arrangemang för tre- eller fyrstämmig kör.

Innehåller:
Den jord som vi beträder
Nu färgas markens mörka grund
När kidet tar sitt första språng
Redan före soluppgången
När vetekornet blir till bröd
Det är på hösten
Hösten bär en korg
När jordens isar smälter
Karlavagnen färdas
Allt har formats